Laatste nieuws ivm Corona

14 oktober 2020

Regels voor de horeca

Tot wanneer is de horeca gesloten?

Op dit moment is het nog niet verantwoord om de horeca te heropenen. Medio januari 2021 wordt bekeken of restaurants onder voorwaarden weer open kunnen. Het is daarvoor nodig dat het aantal IC-opnames per dag afneemt naar gemiddeld 10 per dag.

Waarom mag de horeca nog niet open?

Medio december 2020 worden de maatregelen voor de horeca opnieuw overwogen. Dan is er meer zicht op de ontwikkeling van het aantal besmettingen.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Ondanks dat de meeste horecagelegenheden er alles aan hebben gedaan om te voorkomen dat gasten elkaar besmetten, bent u in de horeca vaak langdurig in de buurt van mensen die geen huisgenoten van u zijn. Als hier besmetting plaatsvindt, dan bestaat de kans dat u anderen besmet. Dit moet worden voorkomen.

Welke regels gelden er voor afhalen?

Bij het afhalen van eten en drinken vindt geen gezondheidscheck plaats en zijn reserveren, een vaste zitplaats en het registreren van contactgegevens niet nodig. Uiteraard moet iedereen zich bij het afhalen houden aan de basisregels. Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden. Het is aan de horecagelegenheid om te bekijken op welke manier zij hier invulling aangeven.